Svar til Rødts anmodning i Alta kommunestyre

kommunestyret angående interpellasjon i fra Rødt om konflikten i Midtøsten

Kommunestyrerepresentant Svein Svendsen Konservativt Alta:
 
Ser jeg er omtalt i både Kronstadposten og Mediehuset Altaposten. Begge mediene gir ikke en helt korrekt beskrivelse av hva jeg sa fra talerstolen i kommunestyret angående interpellasjon i fra Rødt om konflikten i Midtøsten. Legger derfor ut hele innlegget her i sin helhet. Rødt svarte høflig og saklig tilbake på spørsmålene jeg kom med så det vil jeg takke de for.
 
Ordfører
 
Vi i Konservativt vil sterkt fraråde ordfører om å følge representant Søvik i Rødt sin anmodning om å sende en felles uttalelse i fra Alta kommune om å anerkjenne Palestina som egen stat. Alta kommune er langt unna Midtøsten geografisk og situasjonen der er en komplisert sak som krever at man ser situasjonen nøye i fra begge sider.
 
Vi må tenke at vi ønsker å være en kommune der alle folk skal føle seg velkommen og at alle skal føle seg trygge uavhengig av hvordan tro og etnisitet man har. Går man aktivt inn og støtter den ene siden i denne konflikten så sier man samtidig at man ikke støtter den andre part. Det finnes alltid to sider av samme sak. Vi som kommune må tenke at vi ikke vil ta parti i denne konflikten, men heller vise omtanke og sympati for alle som har mistet sine nærmeste. Både Israelere og Palestinere.
 
Vi som ulike partier derimot kan være uenige om hvor vi retter ansvaret i denne konflikten.
 
Vi i Konservativt retter ansvaret på Hamas.
 
Rundt 1200 israelere mistet livet da Hamas tok seg inn på Israelsk side den 7.oktober der de myrdet barn, ungdommer, kvinner, menn, besteforeldre, familier som var i hjemmene sine. De drepte dem på den mest brutale og ondskapsfulle måten vi kan forestille oss. De tok også 240 gisler med seg tilbake til Gaza hvor av 30 av dem er barn. Bare fire av dem er løslatt til nå. Hadde det ikke vært for Hamas som utførte denne massakren så hadde det i dag ikke vært israelske styrker i Gaza.
 
Hamas bruker sin egen sivilbefolkning som levende skjold og henter støtte i fra resten av verden når de sivile rammes. Hamas er en terrororganisasjon som undertrykker sin egen befolkning og som tar livet av sine politiske rivaler. Skal palestinerne få det godt i Gaza så må terrorregime ta slutt og de må få inn noen som er interessert i diplomatiske løsninger i stedet for terror og ødeleggelse.
 
Konservativt vil stille spørsmål til Rødt om de anser Hamas som en terrororganisasjon?
 
Konservativt vil også stille spørsmål til Rødt om hvordan de stiller seg til massakren som skjedde i Israel den 7.oktober?